Bilder från årets rafflande klappjakt

Många hade löst korsordet och klurat ut att lösenordet skulle vara KLAPPJAKT. Sedan kom då ledtrådarna. Kluriga, kluriga! Hemsidans pulsande reporter begav sig ut i snön på jakt efter en gammal fotbollsplan som hade legat "mellan Mats-Uno och Ivar". Det var mörkt och rätt mycket snö men skam den som ger sig!

Efter ett tag syntes lampor i skogen och olika motorfordon hördes från olika håll. Det var en stjärnklar kväll och jag njöt av hela upplevelsen. Engagemanget är fantastiskt. Jag fick, där jag stod mitt i skogen, mitt i mörkret på julaftonsnatten, med snö upp till stövelskaften lyssna till ett samtal av typen "Är du också på skattjakt?"

En var Michael Haglund som kommit körandes på sin fyrhjuling och den andra var en av Henrikssons pojkar.

Plötsligt fick jag dock ett meddelande från min medhjälpare (som satt i bilen vid slakboa´). "Vi är besegrade". Och mycket riktigt, Johan och Andreas Eliasson samt Emil Danielsson hade hittat paketet bakom slaktboden någon gång efter kl 1.

De hade letat vid gamla affären och vid Tidströms bakestuga men sedan fått ett tips och även skjuts. Vid slaktboa´fanns redan Felix som letade paketet men som bara hittade en gammal plastpåse som han kastade åt sidan MEN det var ju i den påsen paketet låg!!! Johan, Emil och Andreas kunde då ta påsen med paketet och därmed ta hem segern för denna gång.

Och i paketet..?

Jo, detta.

Medan vi stod där på vägen kom flera paketletare.

Grattis säger vi till segrarna! Tack säger vi till Tomas Almqvist för en spännande skattjakt med bra ledtrådar. Bra kämpat säger vi till alla skattletare.

God jul alla!

Text och bild: Sara Enebjörk (med skorna fulla av snö...)